TARZAN, işini biliyordu! Goriller de öyle.

Anaokulundan itibaren her yaştan çocuğa öğretilmesi gerektiğini düşündüğüm bir bilgi paylaşmak isterim. Sanıyordum ki herkes biliyor, yazmadım; meğer öyle değilmiş. Çoook basit ama etkili bir tüyo.

Aslında 3 cümlelik, 2 dakikalık bir yöntem anlatacağım. Ama öncesinde neyi neden yapıyoruz anlatmam lazım. Bittiğinde okuduğunu anlamayabilecekler için, devamını bloğuma videolarla ekledim. Özellikle hem gülüp hem pıtpıtlayan doktoru izlemenizi öneririm. Bir taşla 2 kuş. Devamı için bağlantı (link), profil alanında olacak.

Öncelikle vücutta, T HÜCRESİ (bir tür beyaz kan hücresi/lenfosit) dediğimiz askerlerimiz var. Bunlar; enfekte olmuş hücreleri bulur ve yok eder. Git ve imha et! Herhangi bir sebeple hasar görmüş, enfekte olmuş, hatta kanserleşmiş hücreleri avlarlar.

Bilim insanları “kanımızdaki seri katiller” diyor onlara, aslında haklılar. Çünkü milyarlarca hücremiz dip dibe dururken onların görevi hedefe kilitlenip sadece o hücreyi öldürmek. Gizlice zehirli molekül zerk ederek komşu hücrelere zarar vermeden (!) imha etmeye çalışırlar.

Yardımcı T hücreleri ise; uzun yıllar önce vücutta karşılaşılmış olan mikropları hatırlayıp önlemini (antikor) alır. Aynı zamanda şeker hastalığı, MS gibi bağışıklık sistemi hastalıkları, alerjik reaksiyonlar, örneğin gluten intoleransı gibi bağışıklık sistemi yanıtlarından da sorumludur. Özetle birden fazla çeşidi (çünkü her tipinin ayrı görevi) var; ama benim ilgilendiğim avcı olanlar (Killer T Cell=Sitotoksik T Hücresi=Sitotoksik T Lenfosit)

Bu sebeple T hücreleri, önce tanımayı ve iyi huyluyu kötüden ayırt etmeyi öğrenmelidirler. İşte bu konuda eğitim aldıkları yer, Timus bezidir. Timus, bazı hormonların üretiminden sorumlu olsa bile endokrin sisteminden daha çok bağışıklığı ayakta tutmaya/nasıl mücadele edeceğini öğretmeye dair hayati görevleri vardır. Özetle; Timus=Hücre Okulu.

Timus bezinin çok fazla görevi, hatta kalp çakrası ile de doğrudan ilgili spiritüel yanı var! Ama konumuz bu değil. 🙂 Yaşam enerjimizi, canlılık ve neşemizi de yönetiyor 35 gramlık bıcırık. Şen şakrak insanlar, timusun yoğun titreşimlerini sürdürebildikleri için yaşlanmıyor. Nasıl yani? Geliyor.

Küçüklükte kocaman olan, ergenlik sonrası adeta kurumaya başlayıp yaşlılarda iyiden iyiye küçülen ve önce ceviz sonra mercimek boyutuna gelen Timus bezini titreştirip buradaki T hücrelerini aktive etmenin, bağışıklığı ayaklandırmanın 3 yolu var:

1) Gülmek. Gülünce, kahkaha atınca oluşan titreşim, timusu canlandırıyor.

2) İster yumrukla ister 3 parmakla, timüsün üzerine gelen noktaya vurmak. (4’e kadar sayarak burundan derin nefes alın, 4 saniye tutun ve yine 4’e kadar sayarak verin. Bunu yaparken nefes aldığınız sırada saçınızdan yukarı çekilir gibi dikleşmeye çalışın ve verirken de hafif içeri kapanmaya.) Veya nefes saymakla vb uğraşmayın; burundan alamıyor musunuz dert etmeyin; alın derin nefes, vurun 30 sn (thymus tapping) timusunuza pıt-pıt.

3) Dilimizi, üst dişlerin arkasında damağa ve ağzın tavanına değdirmek. Allah der gibi. Zikrin manasını açıklamak haddime değil, derinliğim yetmeyebilir; ama gerideki biyolojinin manası da hafife alınır gibi değil!

Kalkınca, gün içinde, yatarken aklınıza geldikçe yapın. Sinirlenince, bunalınca, hüzünlenince, kaygılanınca yapın. Ağıt yakan kişinin göğsüne vurması tümüyle içgüdüsel. Dayanma gücü için, ayakta kalabilmek için timusu uyarıyorlar farkında olmadan.

Hatırlatma: Videolardan birinde doktor, hem gülerek hem timusa vurarak “bir taşla 2 kuş” vuruyor. Birinde ise, bizim T hücreleri, hasarlı hücreyi nasıl yok ediyor, o görüntülenmiş.

Vitamingiller’den aldığım bir nefes tekniği ise, doğrudan timusu harekete geçiriyor. Şurada: https://vitamingiller.com/dr-andrew-weilin-478-nefes-teknigi/

Oldu o zaman. Hepimize, timusu titreşen günler dilerim.

GÜLEN DOKTOR VİDEOSU

T hücreleri, kanserli hücreyi nasıl yok ediyor?

2 YORUMLAR

  1. Merhaba sizi çok yeni takip etmeye başladım MS hastasıyım. Yüz felci şikayeti ile Dr gittiğimde mr sonucu teşhis konulmuştu.tek Dr ile kalmadık birkaç Dr da onayladı. 2017 eylülünde.kucağımda da 7 aylık kızım vardı.emzirdiğim için ve kızım hiç biberon almadığı için ilaç tedavisini ertelemiştim 13 aylık olana kadar.ve Prof Saraçoğlu nun ms için önerdiği kürü kullanmaya başladım emzirmeye de devam edebilmek için şimdi farkediyorum ki gerçekten faydasını görüyormuşum ama anlamamışım. Küre uzun süre ara verirsem bazı şikayetlerim artıyor O Günden bugüne o kadar şey okudum ki artık yoruldum derken arada sizin yazdıklarınıza denk gelince tekrar okumak aydınlanmak istedim bana önerebileceğiniz kaynak var mı ms hakkında ilk duyduklarımdan “tedavisi yok” “bağışıklık sistemin çok hareketli” “ bağışıklık sistemin kendi kendine zarar veriyor” son atağımdan sonra o kadar çok kortizon aldım ki bağışıklık sistemim ne hale geldi bilmiyorum enfeksiyonlara hastalıklara açık hale geldiğim kesin şimdi kuvvetlendirmek mi daha iyi bağışıklığımı Çökertmek mi 🤦🏻‍♀️ Benimkini son ataktan sonra çökertmek için uğraştık ta 🤷🏻‍♀️ Biraz dağınık yazdım kusura bakmayın

  2. T hücreleri ==> Benim bağışıklık sistemindeki hücreler ise kendi kendini bozuyor zarar veriyor sonuç tedavisi yok denilen MS bu bozulmaya ne sebep oluyor 🧐bu konuda önerebileceğiniz kaynak var mı teşekkür ederim insta dan cevap atabilir misiniz maili açamıyorum 😓

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz